# #

Gefrituurde Aubergine met suikerriet stroop

Gefrituurde Aubergine met suikerriet stroop

Gefrituurde Aubergine met suikerriet stroop

Ingrediënten:

Aubergine

Bloem

Zout

Spaanse olijfolie extra virgen

Suikerrietstroop

Lees meer: Gefrituurde Aubergine met suikerriet stroop

Mojama met Miel de Caña

Mojama met Miel de Caña

Mojama met Miel de Caña

Deze tapa is een perfect samenspel tussen twee typische streek producten uit Andalucia. De Mojama en de Miel de Caña. Is heel makkelijk te maken en kan op voorhand worden klaargemaakt.

Ingrediënten voor 4 personen :

100 gram Mojama

1 tomaat

100 gram geitenkaas

miel de caña

enkele Amandelen ( in stukjes gehakt )

Lees meer: Mojama met Miel de Caña

Ananas met Miel de Caña

Ananas met Miel de Caña

Ingrediënten :

Ananas

Miel de caña

1 limoen

Bereiding :

snij de ananas in vier  stukken , haal het hart eruit.
Snijd dan de ananas dwars over tot aan de schil in. tekens een halve centimeter van elkaar en snijd dan van onder tot boven in zodat de stukjes los komen van de schil.

Lees meer: Ananas met Miel de Caña

Kabeljauw Beignets met Miel de Caña

Kabeljauw Beignets met Miel de Caña

Ingrediënten:

300 gram kabeljauw

3 teentjes knoflook

Peterselie

200 gram bloem

1 flesje bier

1 geklutst ei

Olijfolie Virgin extra

Miel de Caña

Lees meer: Kabeljauw Beignets met Miel de Caña

rijstepap met miel de caña

rijstepap met miel de caña

Miel de caña is een oud product uit Andalusie dat nog maar op een plek in Spanje gemaakt word

Ofschoon de naam spreekt van honing ( miel ) is het dat niet. Het is een rietsuikermelasse die al i de geschriften in het jaar 500 opduikt in de Arabische wereld waar men spreekt van zo zoet als honing zonder bijen. 

Hij wordt in allerhande recepten gebruikt waar de meest eenvoudige hij wordt gebruikt als zoetmaker, zoals bij de rijstepap. Bakje rijstepap met daarover heen wat Miel de caña en genieten maar