Mojama recepten
Salmorejo gemaakt van lupineboon en mojama

Salmorejo is een bekend recept uit Andalucia.
Het originele recept is met tomaat en knoflook gemaakt. Deze variant is gemaakt met lupinebonen, altramuces genoemd in Andalusië ,men zou dit in Andalusië ook de naam porra geven.
De bereiding is vrij eenvoudig.
Salade met gebakken mojama
Deze salade met mojama is super eenvoudig te bereiden.
Het is weer een eenvoudig recept met gedroogde tonijn , mojama
Men neemt enkele lapjes Mojama ( gedroogde tonijn ) en bakt deze zeer kort even in de pan met een enkel druppeltje goede olijfolie. Daarbij dient men op te letten dat zodra de mojama krokant is men deze dient te verwijderen.
Mojama met snijbiet of spinazie

Mojama met snijbiet of spinazie
Ingrediënten :
3 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel oregano of majoraan, vers, fijngehakt
500 gram spinazie of snijbietblad (gewassen en vrij droog geslingerd of uitgelekt)
paar druppels citroensap
zout & peper
plakjes mojama
Mojama, tomaat, peterselie en olie

Mojama, tomaat, peterselie en olie
snij de Spaanse Mojama flinterdun , leg daarop een dun schijfje tomaat. garneer met peterselie en besprenkel het geheel met olijfolie
Dit recept met gedroogde tonijn is gevonden op het www..
Mojama met pasta

Mojama met pasta is een heerlijk gerecht dat met ons recept snel klaar is
Verras uw gasten en zet U eens wat anders op tafel uit de Spaanse keuken
Ingrediënten :
Mojama
Pasta
1 gedroogde chili peper
Olijfolie virgin extra
1 teentje verse knoflook
harde kaas om te raspen zoals parmezaan. ( vers raspen, NIET voorverpakt ! )
1 visbouillon blokje
Mojama salade met mandarijn

Een eenvoudig en snel te maken voorgerecht is Mojama salade met Mandarijn
Mojama is een typisch product afkomstig uit Zuid Spanje gemaakt van tonijn.
Ingrediënten :
voor een voorgerecht voor 2 personen
5 a 6 Mojama gesneden in plakjes van een paar mm dik
enkele blaadjes sla, naar keuze. Leuker is met verschillende kleuren, het oog wil ook wat.
mandarijn.
1 kleine ui
Mojama met noten en honing

Mojama met noten en Honing
Ingrediënten: Half belegen Spaanse geitenkaas, walnoten, Pruimen zonder pit, Honing ( bloemenhoning )
Bereiding :
Leg de ingrediënten zoals op de foto. Stukje kaas waarop een halve walnoot waarop weer een stukje mojama met daarop weer de pruim en daarop weer walnoot. Over het geheel sprenkel een beetje bloemenhoning erover.
Mojama met tomaten enz.
Mojama met tomaten en meer
Ingrediënten :
15 kerstomaatjes (circa. 225 gram)
2 groene paprika's, ontzaad, grof gehakt
½ kleine rode ui, in dunne plakjes
1 grote bos peterselie, blad grof gehakt
Mojama met Miel de Caña

Mojama met Miel de Caña
Deze tapa is een perfect samenspel tussen twee typische streek producten uit Andalucia. De Mojama en de Miel de Caña. Is heel makkelijk te maken en kan op voorhand worden klaargemaakt.
Ingrediënten voor 4 personen :
100 gram Mojama
1 tomaat
100 gram geitenkaas
miel de caña
enkele Amandelen ( in stukjes gehakt )
Mojama met tomaat dressing tapa

Heerlijke Tapa gemaakt met mojama. Snel te maken voor een maximum resultaat.
Ingrediënten :
- mojama
- tomaat
- pijnboompitten
- olijfolie virgin extra
- ketjap manis
- oregano
- zout
Mojama met Meloen
Dit mojama recept is zo makkelijk te maken als het uitziet.....
Men neme een stukje meloen, legt er dunne lapjes mojama op en eventueel nog een beetje peterselie. Klaar !!