Spaanse amandel koekjes

Spaanse amandel koekjes

Spaanse amandel koekjes zijn heerlijk van smaak.


Typisch Spaans product dat vooral veel met de kerstdagen gegeten word in Spanje, maar ook de rest van het jaar heerlijk smaakt.

Ingrediënten :

250 gram amandelmeel

2 eieren ( enkel het eiwit )

1 thee lepel kaneel

1 geraspte citroen schil

150 gram suiker

witte amandelen ( het aantal gelijk aan aantal koekjes, ongeveer 20 a 25 )

Bereiding / recept:

Meng het amandelmeel, de suiker, kaneel citroenschil en eiwit goed door elkaar. zolang tot de massa goed te kneden is. Is de massa nog te plakkerig voeg er dan meer amandelmeel bij. Maak er dan kleine bolletjes van, van ongeveer 15 gram elk.  Zet ondertussen de oven aan op 200 graden. Leg op een bak plaat de bolletjes en druk in elk een amandel. hierdoor word het bolletje ook plat gedrukt wat de uiteindelijke vorm word.

In ongeveer 10 minuten zullen de koekjes klaar zijn. kan eventueel langer.

Afkoelen en smullen maar

Tips : bij teveel suiker zal het koekje harder worden net als te lang in oven. het uiteindelijke resultaat moet hard zijn. het koekje is niet bedoeld als een zacht koekje. de bite moet hard zijn dus.

Ook interessant