Spaanse Olijfolie koek

Olijfolie koek

Tortas de aceite - Olijfoliekoek

De Olijfoliekoek is een echte klassieker in de Andalusische keuken.

Ingrediënten:

500 gram bloem
100 ml Olijfolie Virgin Extra
150 ml water
15 gram verse gist
5 gram zout
10 gram anijszaad
10 gram sesamzaad
suiker

Bereiding :

Meng alle ingrediënten ( zonder de suiker ) zolang tot er een gladde massa ontstaat. Vervolgens maak een een bol van en laat deze onder een doek ( eventueel afgedekt met folie ) rijzen gedurende 20 minuten. Neem vervolgens kleine porties en maak er hele dunne platte “ koeken” van. Gebruik eventueel een deegroller. Met behulp van een bakvorm van ongeveer 15 centimeter rond stansen we de koeken uit. Leg deze vervolgens op bakpapier op een ovenplaat en strooi er vervolgens ruim de suiker over uit. Laat het geheel ruim genoeg tijd in de oven ( 200 graden 12 a 15 minuten ) Zolang tot ze goudbruin van kleur zijn. Klaar zijn de olijfoliekoeken.

Heerlijk bij bv de koffie.

Ook interessant