Spaanse anatomie van de Tonijn

Spaanse anatomie van de Tonijn

In Spanje word heel veel tonijn verkocht. Zowel in Blik als ook in tonijn.

Maar in de Spaanse taal worden namen gebruikt voor de diverse delen van de Tonijn die wij in het Noorden natuurlijk niet herkennen.

Eenvoudig weg omdat het natuurlijk in het Spaans is geschreven. Middels dit artikel leggen we uit wat en waar deze delen op de tonijn te vinden zijn.

 1 - Carilla   - kop

 2 - Morillo  -  Nederlandse benaming hebben we niet kunnen vinden maar in de Japanse Sushi keuken heet dit "noten"

 3 - Contramormo - 2 kleine stukjes "vlees" net onder de Morillo

 4 - Solomillo - "biefstuk" van de tonijn

 5 - Lomo - Wordt net als de solomillo biefstuk van de tonijn genoemd

 6 - Ventresca - buikspek ( het beste en meest malse, sappigste, smakelijkste deel van de tonijn )

 7 - Ijada - onderbuik ( zeer populair om in te maken in olijfolie of te zouten , dit wegens zijn smaak en sappigheid )

 8 - Tarantelo - dit is een driehoekig deel van goed vlees

 9 - Cola Azul - bovenste staartstuk

10 - Cola Blanca - onderste staartstuk

Ook interessant