Pomace olijfolie wat is dat?

Pomace is een Olijfolie die je tegenkomt als je in de horeca groothandel komt.

Kost weinig en wordt daarom heel veel gebruikt in de Horeca. Maar wat gebruiken ze dan voor een olijfolie ?

Pomace Olijfolie is een olie die net als alle olijfolie afkomstig van olijven maar waarbij gebruik is gemaakt van chemische oplosmiddelen.....  Als men Goede Olijfolie maakt , de Virgin Extra dus krijgt men uiteindelijk een afval pulp die men pomace noemt. Deze pomace bevat geplette velletjes van de olijf, zaadjes en pulp van de olijf. Alles behalve de meeste olijfolie die er al lang is uitgehaald.

Omdat het proces van de olie persing / centrifuge niet 100 % perfect is , bevat de pomace nog een hele kleine hoeveelheid olijfolie die men commercieel gezien nog kan gebruiken.... De pomace wordt gedroogd middels verhitting en de laatste beetjes olie word eruitgehaald middels het oplosmiddel Hexane.  zoek dat maar eens op middels Google.... Vrolijk wordt men er niet van.. In ieder geval wordt dan de hexaan weer uit de olijfolie gehaald middels een kookproces. Dan krijgt men een olijfolie die dus Pomace olijfolie heet. Men zeeft deze olie vervolgens om zo een mooie schone en mooi van kleur olijfolie te krijgen.

Deze olie heet dan Pomace / Aceite de Orujo

Moraal van het verhaal ?.... Gebruik een goede olijfolie. Die is niet alleen lekkerder maar ook gezonder.

Koop een Virgin extra olijfolie.

Ook interessant