Almonaster La Real

Almonaster La Real in de provincie Huelva

Vlakbij de grens van Portugal ligt Almonaster La Real

Een dorpje waarvan de regio geschiedenis teruggaat tot in de kopertijd (3e millennium v.C.) waarvan het hunebed "Peña del Hombre", vlakbij  de rivier Odiel stamt. Uit de Bronstijd (2e millennium voor Chr.) zijn er resten van bewoning in de "Cerro de San Cristóbal" en in de "cist necropolis" van Becerrero, Cerro del Moro, Gil Márquez en Tapazuelas gevonden.

Er werd in het 1e millennium voor Chr. al zilver gedolven in "Monte Romero". Dit was echter maar op kleinere schaal . Met de komst van de Romeinen groeide dat uit tot grotere hoeveelheden. Men vermoed dat het huidige dorp gebouwd is op de resten van een Romeinse nederzetting. Dit denkt men doordat in en rondom het kasteel allerlei Romeinse resten gevonden zijn en het gebruik van meerdere Romeinse pilaren in de moskee van Almonaster la Real uit de 9e eeuw.  Tijdens 

Toen het tijdperk van de Romeinen ten einde kwam werd deze plek bewoond door de Visigoten welke op de de plek waar de huidige moskee staat een klooster bouwden. waarvan delen nog te zien zijn in de huidige restanten van de moskee / kerk... De allereerste schriftelijke vermelding van Almonaster duikt in 822 op in een geschrift van de geograaf Abu Ubaid al-Bakri. Toen in de 13 e eeuw deze regio werd veroverd door de Christelijke legers vanuit Portugal werd het later overgedragen aan het het koninkrijk Castilië en León. In 1284 werd het wederom weggegeven , nu aan het aartsbisdom Sevilla. Veel later ( 1574 ) werden ze verkocht om schulden van de kroon af te lossen. De nieuwe eigenaar probeerde het weer met winst verder te verkopen maar dat mislukte en kwam het in handen van de bevolking. 

 

Met de bloei van de mijnbouw in de 19e eeuw kende de stad een periode van groei. Dit duurde tot in de tweede helft van de 20e eeuw toen de  mijnbouw sterk achteruitging waardoor de mijnbouw uiteindelijk stil kwam te liggen. Aan het begin van deze eeuw kwam de mijnbouw echter weer op gang met het bedrijf Minas de Aguas Teñidas dat in de gemeente Almonaster twee mijnbouwprojecten in bedrijf heeft. Deze mijnen zijn tegenwoordig de belangrijkste bron van werkgelegenheid in het gebied, samen met andere banen in de bosbouw, de veeteelt, tijdelijk werk van overheidsinstellingen en toerisme in het gebied, waardoor Almonaster een belangrijke bestemming is geworden.. 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant