Aardappel met gebakken knoflook is zeer makkelijk te maken recept
Ingrediënten :
600 gram aardappel in partjes gesneden
500 ml water
1 laurier blad
zout
Gebakken knoflook
Neem een grote kom en doe daar 1 kilo tomaten in, voeg erbij 1 teentje verse knoflook ( klein gesneden ) , broodkruimels , snufje zout en een flinke scheut goede olijfolie ( niet te zuinig ). Vooral dat de olijfolie van goede kwaliteit is, is zeer van belang !! . mix dit geheel met een staafmixer zeer fijn. Zolang tot er een fijne massa overblijft. Zorg dat het geheel een dikkere massa word door er zoveel brood aan toe te voegen tot de massa een dikte heeft zoals een yoghurt of vla. Zet dit in de koeling.
Tijdens de Semana Santa maakt men al sinds de XV eeuw in geheel Spanje een zoetigheid die veel lijkt op wentelteefjes. Waarschijnlijk is het recept al veel ouder maar de eerste geschreven recepten stammen uit die tijd. Er bestaan vermoedens dat dit afkomstig is van de Moren. Er bestaat een zoet dat zalabiyya heet dat zeer veel lijkt op de torrijas.
Het recept is ideaal om het oud brood van de dag ervoor te gebruiken.
Ingrediënten :
Men neme fruit , melk en twee koekjes ( Thee koekjes, Maria koekjes type droog )
Bv , 1 appel, 1 peer en 1 nectarine : Voeg dit samen met half kopje melk en twee droge koekjes in de blender , mix het totdat het een gelijke massa is en klaar.
Zo eten kinderen en ook sommige papa's fruit in Spanje zonder enig probleem.
In Andalusië heeft men daar misschien wel iets op gevonden.
Het heet Coliflor Rebozada ( Rebozar betekent "gedoopt in")
Het heeft uiterlijk iets weg van oliebollen echter is dit geen massa die gefrituurd word maar stukjes bloemkool omhuld met een massa die dan weer gefrituurd word.
Ingrediënten :
Bloemkool , 2 ei , bloem, olijfolie en zout en 2 teentjes knoflook, peterselie en gist en 1/2 theelepel colorante.