Krokante Spaanse hamburger , heerlijk en eens wat anders voor op tafel, recept uit Andalusië
Ingrediënten :
500 gr kalfsgehakt
3 teentjes knoflook
Peterselie en zout
Lekker als tussendoortje maar ook als "overlever" tot aan de maaltijd. Onderstaand vindt U een lijst met originele echte Spaanse Tapas recepten. Lekker makkelijk thuis te maken en overheerlijk en vooral Origineel uit Andalusië. Hiermee maakt U zelf de mooiste en lekkerste tapas.
Een eenvoudige tapa is een variant op de meer bekende Queso de cabra con carne de membrillo , geitenkaas met membrillo ( kweepeer gelei )
Niet weggooien !! Dat is zonde, snij die friet dezelfde dag/avond nog in kleine stukjes, fruit dan....
Ingrediënten :
een halve zak friet die men niet meer op krijgt en normaal weggooit
1 ui
2 teentjes knoflook
Olijfolie Virgin extra
3 eieren ( geklutst )
Deze vind zijn oorsprong daadwerkelijk in Rusland. In 1860 werd dit bedacht door de chef-kok van een restaurant in Moskou. vandaar dus de naam. Het gerecht reisde zo door Europa en kwam dus ook in Spanje terecht. Er bestaan duizenden varianten dus HET recept omschrijven is moeilijk, met ons recept maak je zelf een basis versie die je naar eigen keuze kunt uitbreiden , aanpassen.
Ingrediënten :
Biefstuk 1,5 kilo
PX wijn 200 ml
1 grote ui
400 gram Spaanse tomatensaus
2 blaadjes laurier
2 teentjes knoflook
1 grote snee brood
Klaar is uw Spaanse originele tapa, we kunnen het niet moeilijker maken ;-)
Wederom lekker makkelijk thuis te maken.
Eet smakelijk.