Dit mojama recept is zo makkelijk te maken als het uitziet.....
Men neme een stukje meloen, legt er dunne lapjes mojama op en eventueel nog een beetje peterselie. Klaar !!
Men neme een stukje meloen, legt er dunne lapjes mojama op en eventueel nog een beetje peterselie. Klaar !!
Ingrediënten :
Eende Ei ,enkele plakjes mojama, patatas bravas, en truffel vinaigrette
Bereiding :
Bak het Eende Ei zodat het Ei geel niet helemaal vast is. Dit gebakken ei legt U bovenop de patatas bravas die goed besprenkeld zijn met Olijfolie.
Voeg nog wat zout toe en natuurlijk de truffel vinaigrette. Als laatste een beetje geschaafde truffel bovenop het eigeel zoals te zien is op de foto.
Dit is een recept met gedroogde tonijn , mojama
1 Ciabatta brood
3 tomaten
100 gram mojama flinterdun gesneden
1 eetlepel gehakte bieslook
Men snijdt de mojama zeer dun. Voeg er wat (on) gezouten amandelen toe en giet er een beetje Olijf olie extra virgin over.
Zeer eenvoudig doch zeer lekkere tapa. In Spanje zelfs een exclusief product. Van de totaal productie Mojama gemaakt van tonijn wordt het grootste deel geëxporteerd naar Azië.
Ook dit is een heerlijk Spaans recept met gedroogde tonijn , mojama
Met ons recept is het makkelijk zelf te doen en maakt men eens wat anders
Ingrediënten voor een stuk of 10 bitterballen:
Mojama 2 x snee van ongeveer 5 mm dik
50 gram Roomboter
Spaanse Olijfolie virgin extra
1 kleine Ui
Meel ( 4 eetlepels )
Voorgerecht:
Ingrediënten:
36 kerst tomaatjes
5 groene paprika’s
3 rode uien
¾ bos verse blad peterselie
100 gram mojama.
200 gram geroosterd brood
1 tomaat
Olijfolie Virgin extra
Peterselie