Dronken kip in Brandy

Dronken kip in Brandy recept voor 4 personen :

Ingrediënten :

1 hele kip ( ongeveer 1 kilo ) of vier kipfilets

350 gram Tomaten

250 gram Uien

200 gram Champignons

100 gram Jamon Serrano

30 gram Amandelen

1 dl Olijfolie Virgin Extra

1 kop vlees bouillon

2 glaasjes Brandy ( glaasjes ter grootte van een jeneverglas )

Zout

Peper

Bereiding :

Bij gebruik van een hele kip, maak deze schoon en deel hem in 4 delen. Doe peper en zout op de kip naar smaak. Bak lichtjes de kip in een laagje olijfolie en leg deze vervolgens apart. Snij de ui heel klein en de tomaat in 4 delen, snij ook de Jamon Serrano in kleine reepjes.

Bak vervolgens in de olijfolie waar de kip eerder is gebakken de fijngehakte Ui, zodra de Ui mooi goudkleurig begint te worden voeg er de stukken tomaat aan toe, wacht een paar minuutjes en vervolgens doe de Brandy erbij.

Vervolgens leg de eerder gebakken kip weer terug in de pan bij het mengsel van ui, tomaat en Brandy en laat het vervolgens een tijdje koken op laag vuur. In de Tussentijd hak de amandelen fij en meng dit met de vleesbouillon. Dit mengsel gaat vervolgens samen met de champignons ( fijngehakt ) en de Jamon Serrano in de pan bij de kip.

Laat dit vervolgens zolang op laag vuur staan tot de kip mooi zacht is. Serveer dit bijvoorbeeld met wat patatas bravas en salade.


Eet Smakelijk

Ook interessant