In de meeste restaurants, bars en zelfs bij de mensen thuis heeft snijdt men de plakjes ham naar behoefte. Echter hoe doe je dat ?.
Het snijden van de Iberico Ham is een vak op zich, er bestaan zelfs nationale wedstrijden op dit gebied.
Veel is niet duidelijk of zelfs geheel onbekend in de Benelux.
Vandaar dat we hier middels onderstaande verhalen een en ander willen toelichten
Van dit kleine handige apparaat word in Nederland en België aangenomen dat dit enkel in Italië wordt gebruikt, echter ook in de Spaanse huishoudens is dit een standaard voorwerp in elke keuken.
Voeg een snufje zout toe aan de olijfolie voordat het ei aan toegevoegd wordt.
Gerookt paprikapoeder ( Pimentón Ahumado ), wordt gemaakt in Spanje van gerookte, gemalen pepers en vaak aangeduid als gewoon gerookt paprikapoeder. Het bestaat echter in verschillende variaties van zoet en mild (dulce) bitterzoete medium heet (Agridulce) en pikant (picante).
De vervaardiging van Spaanse Kaas
Andalucia heeft vele traditionele kaas recepten die een keur van ambachtelijke
kazen doet ontstaan die een genot zijn voor onze smaak pupillen. Los van het
soort melk en de plaats van fabricage zijn er enkele algemene processen van het
kaas maken die we hieronder toelichten:
Deze wijn soort is een van de meest bekende Spaanse wijnen. Sanlúcar de Barrameda, vlakbij Jerez de la Frontera en El Puerto de Santa Maria, is een van de drie steden welke behoren tot de zona de crianza van Jerez, internationaal de meest bekende Spaanse wijnsoort.
Daarbij maakt men gebruik van de verplaatsing van de tonijn scholen van de Atlantische Oceaan naar de Mediterrane zee en omgekeerd.