baby octopus

Baby octopus in saus

een van de vele Spaanse tapas die men heeft is baby octopus in saus.

Ingrediënten : 


1/2 liter water
1,5 kilo baby octopus
4 tomaten welke gepureerd zijn
Zout
Olijfolie Virgin Extra


1 koffielepel pimentón dulce
1 grote ui
4 knoflook teentjes
200 centiliter ( supermarkt ) sherry
2 laurier blaadjes
peterselie

 

Bereiding : 


Indien het verse zijn maak dan eerst de octopus goed schoon. Indien ze heel klein zijn, scheid dan alleen de kop van het lichaam; als ze groter zijn, snijd ze dan in, maar niet te veel want ze krimpen best veel. Makkelijker is natuurlijk ingevroren te kopen. Deze zijn al schoongemaakt en dus sneller klaar.

Breng het water samen met de sherry aan de kook samen met het laurierblad en het zout..

Zodra het water kookt, voeg de octopus toe, deksel op de pan en laat de octopus 30 minuten pruttelen op een matig vuur. Hierna zet het vuur uit maar laat alles staan.

Terwijl de vloeistof kookt snij vervolgens de ui en knoflook fijn en bak deze goudbruin in een dun laagje olijfolie (voeg eventueel een snufje zout toe).

Als dit "goud" glanzend van kleur is voeg de tomatensaus toe tot alles goed gemengd en gebakken is.

Vervolgens voeg de zoete paprikapoeder toe en vervolgens de octopus met al zijn bouillon zolang tot het is ingekookt tot een saus. Vlak voor het opdienen voeg er de peterselie toe. 

Eet smakelijk !

Ook interessant